woensdag, december 6, 2023
HomeLifestyleVerbeter je leefstijl en voel je snel fitter én gezonder

Verbeter je leefstijl en voel je snel fitter én gezonder

Het is belangrijk om een gezonde leefstijl te hebben. Hierdoor voel je je lichamelijk én mentaal een stuk beter. Een gezonde leefstijl voorkomt nare ziektes en aandoeningen op latere leeftijd en zorgt ervoor dat je veel meer uit het leven kunt halen. Wil jij weten hoe je als beginner je leefstijl kunt aanpakken? Lees dan deze blogpost!

Hoe begin je met je gezonde leefstijl?

Een gezonde leefstijl houdt vooral gezonder eten en drinken én meer bewegen in. Je kunt kiezen waar je het liefste mee wilt beginnen. Vaak wordt het aangeraden om met het eerste onderdeel, eten en drinken, te beginnen. Hierdoor creëer je een goede basis waardoor het bewegen je ook beter af zal gaan. Wat houdt gezond eten en drinken in? Allereerst is het belangrijk dat je voldoende groente en fruit eet op een dag. Hier zitten veel vitaminen en mineralen in. Ook is het belangrijk om gevarieerd te eten. Kijk bijvoorbeeld naar de schijf van 5 en probeer je maaltijden op deze manier samen te stellen. Zorg ervoor dat je niet alleen eiwitten binnenkrijgt, maar ook gezonde vetten en genoeg koolhydraten. Zo heb je de juiste balans tussen brand- en bouwstoffen. Wanneer je extra gaat bewegen, is het belangrijk om ook extra eiwitten te nemen. Hierdoor kunnen je spieren weer herstellen na een work-out. Daarnaast is het belangrijk om voldoende water te drinken. Je lichaam heeft minstens 1,5 tot 2 liter water per dag nodig. Wanneer je dorst hebt of gaat bewegen, moet je nog meer drinken.

Mag ik nog genieten van iets lekkers?

Wanneer je basis goed en gezond is, mag je natuurlijk ook genieten van iets lekkers. Zorg ervoor dat je dit met mate doet zodat je leefstijl over het algemeen gezond blijft. Kijk ook naar je persoonlijke doelen. Wil jij een paar kilo kwijt, of wil jij nog meer afvallen?

Meer bewegen noodzakelijk

Om te kunnen afvallen, is meer bewegen vrijwel altijd noodzakelijk. Je kunt dagelijks wandelen of fietsen óf ga op zoek naar een manier van sporten die bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld met je vrienden padel gaan spelen. Dit is vandaag de dag zeer populair en dat is niet voor niets! Padel is superleuk, ook voor beginners. Het is wel belangrijk om een speciaal racket te kopen. Een geschikt padel racket kopen voor beginners doe je het beste op padelstore.com. Daarnaast zijn er nog tal van andere opties. Denk aan; zwemmen, boulderen, fitnessen, dansen, yoga, hockey, voetbal enzovoorts. Er is vast wel een sport te vinden die bij je past en waar je gelukkig van wordt! 

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs