zaterdag, juli 20, 2024
HomeLifestyleGezondheidDankzij deze vaccinaties kan je veilige op vakantie gaan

Dankzij deze vaccinaties kan je veilige op vakantie gaan

Wanneer je op reis gaat is het altijd belangrijk om goed voorbereid te zijn. Er zijn dan ook verschillende onderdelen waar je op zou moeten letten wanneer je op vakantie gaat. Zeker als je een verre reis gaat maken is het aan te raden om diverse zaken goed te gaan regelen. Hierbij kan je onder andere denken aan de gezondheid. Het is uiteraard noodzakelijk om op een gezonde manier op vakantie te gaan. Ook tijdens jouw verre reis zal je ervoor willen zorgen dat je niet snel ziek kan worden. Tijdens verre reizen zal het echter mogelijk zijn om verre virussen en bacteriën op te lopen. Hierbij kan je onder andere denken aan de DTP ziektes. Gelukkig is het goed om te weten dat je tegen deze ziektes en virussen vaccinatie kan nemen kom maar waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over ziekten tijdens jouw reis.

 

DTP vaccinatie

Een van de populairdere opties van de vaccinaties die je kan nemen voordat je op reis gaat is de DTPvaccinatie. Dankzij de DTP vaccinatie zal je meteen beschermd zijn tegen drie verschillende ziektes. DTP staat dan ook voor difterie, tetanus en polio. Hoewel je deze ziektes en bacteriën niet snel meer op zal lopen binnen Nederland, is het In het buitenland alsnog mogelijk om hier last van te krijgen. Het is dan ook verstandig om jezelf te laten vaccineren tegen deze ziektes. Dat kan op een relatief simpele manier gedaan worden door simpelweg een afspraak te maken met jouw huisarts. Op deze manier kan je er in ieder geval voor gaan zorgen dat je geen last wilt krijgen voor de DTP ziektes. Dat kan jouw vakantie namelijk flink in de soep laten lopen.

 

Gele koorts

Een andere ziekte waar je mee te maken kan krijgen tijdens een verre reis is de gele koorts. Gele koorts is tevens een ziekte waar je geen last van wil krijgen tijdens jouw vakantie. Uiteraard wil je nooit last krijgen van gele koorts, maar het is vooral tijdens de vakantie zal dit extra vervelend zijn. Een inenting gele koorts kan dan ook zeker een handige optie zijn om voor te kiezen wanneer je een verre reis gaat maken. Gele koorts zal in bepaalde gebieden nog vaker voorkomen dan in Europa. Deze infectie kan echt vervelende symptomen op gaan leveren en je wil er dan ook zeker voor zorgen dat je hier niet mee te maken gaat krijgen. Vooral in Afrika en Zuid-Amerika kan het mogelijk zijn om gele koorts op te lopen.

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs