zaterdag, juni 22, 2024
HomeLifestyleWaar moet je rekening mee houden als je een rijles instructeur wilt...

Waar moet je rekening mee houden als je een rijles instructeur wilt worden?

Er zijn veel mensen in Nederland die graag rijles instructeur willen worden. Dit omdat zij het leuk vinden om in een auto te rijden en gezellig te babbelen, maar ook omdat zij het zeer belangrijk vinden dat de jeugd veilig in een auto kunnen rijden. Als je ook rijles instructeur wilt worden, dan is dat zeker een uitstekende keuze want er is een groot tekort aan rijles instructeurs in Nederland. Echter, er zijn altijd enkele zaken waar je rekening mee moet houden en daar kom je in dit handige artikel snel meer over te weten. 

 

Je hebt een rijbewijs nodig

Het klinkt misschien vreemd, maar het komt vaak genoeg voor dat er mensen graag rijles instructeur willen worden, zonder dat ze zelf een rijbewijs hebben voor een auto. Mocht je zelf geen rijbewijs hebben, dan is het ook vrij logisch dat je geen rijles instructeur kan worden. Het zou een omgekeerde wereld zijn als een persoon zonder een rijbewijs rijles instructeur kan worden. Wil je graag rijles instructeur worden, maar heb je geen rijbewijs? Dan is het verstandig om te beginnen met het halen van een rijbewijs. Dit kan even duren, maar je kan daarna rijles instructeur worden. 

 

Het is prijzig

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je rijles instructeur wilt worden of graag een taxi opleiding wilt gaan volgen, is dat het erg prijzig kan zijn. Je betaald vaak honderden euro’s per les en je bent na het voltooien van deze opleiding enkele duizenden euro’s kwijt. De eerste maanden dat je aan het werk gaat, zul je dus eerst moeten werken om de opleiding terug te verdienen. Wil je weten wat het volgen van zulke opleidingen precies gaat kosten? Dan is het belangrijk om eens contact op te nemen met een rijschool.
 

Je kan gebruik maken van het STAP-budget

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, maar misschien zelf ook wel weet, kan een opleiding tot rijles instructeur duizenden euro’s kosten. Wat dus erg handig is om te weten, is dat je voor deze opleiding ook gebruik kan maken van het STAP-budget. Je kunt dit budget aanvragen bij de Nederlandse overheid/UVW nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding. Je moet er wel rekening mee houden dat het enkele weken tot maanden kan duren voordat je krijgt te horen of het STAP-budget goedgekeurd of afgekeurd word. 

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs