maandag, mei 20, 2024
HomeLifestyleVrije TijdIs het goed om je te vervelen?

Is het goed om je te vervelen?

Iedereen kent het gevoel van verveling. Nu is het niet altijd slim om dit gevoel steeds maar te onderdrukken door afleiding te zoeken. Door jezelf steeds af te leiden los je de oorzaak van de verveling niet op en zorg je alleen maar voor een tijdelijke onderdrukking. Voor veel mensen is het een moeilijke stap om zich aan de verveling toe te geven. Nu kan dit juist erg positief werken doordat het je wellicht meer tijd geeft om eens rustig na te denken over bepaalde gebeurtenissen. Daarnaast kan verveling juist ook zorgen voor creativiteit, dit omdat je hersenen naar prikkels op zoek gaan. Bij rust en stilte zullen je hersenen dan op zoek gaan naar uitdagingen om de verveling te ‘onderdrukken’, wat kan leiden tot spontane en creatieve gedachtes. 

De oorzaak van verveling

Nu is het makkelijker gezegd dan gedaan om de verveling niet te onderdrukken. Volgens onderzoek is er gebleken dat verveling een mentale staat is, waarbij men zelfreflectie wilt ontwijken. Dit gebeurt dan ook vaak onbewust en kan dus wellicht moeilijk zijn om te veranderen. De volgende keer wanneer je een sterk gevoel van verveling voelt, is het dus aan te raden om jezelf eens niet af te leiden en het gevoel leren te accepteren. Reflecteer waarom je je zo voelt en leer over wat wellicht de oorzaak van het gevoel is.

Afleiding hoeft niet slecht te zijn

Eenzaamheid kan ook voor verveling zorgen. In dat soort gevallen kan het fijn zijn om toch afleiding te zoeken. Leuke ideeën om te doen voor afleiding kunnen dan zijn: een dagje naar een wellness, nieuwe kleding kopen in de stad of beginnen aan een nieuw boek. Een andere goede manier om te kunnen ontspannen en jezelf te kunnen afleiden van de verveling, is door bijvoorbeeld je lievelingseten klaar te maken en daarna een film te kijken. Hier hoort natuurlijk ook een lekker drankje bij. Voor een gezond en ook verfrissend drankje zou ik zeker eens Kombucha kopen. Kombucha zit vol met probiotica, antioxidanten en andere gezonde ingrediënten en is dus echt een aanrader. Een andere (wel alcoholische) optie om wellicht ook te proberen is het bier van de eeuwige jeugd, met bier gebrouwen in Amsterdam en een breed assortiment aan smaken. Zo zijn er natuurlijk veel meer manieren om jezelf af te leiden en om jezelf even de ontspanning te geven die je nodig hebt. Pas zodra het gevoel van verveling vaak terugkeert, zal ik pas verder kijken naar zelfreflectie want verveling ervaart iedereen en is dus volkomen normaal.

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs