3 redenen om te gaan klimmen met een kinderfeestje

0
489

Ieder jaar opnieuw is het weer een zoektocht naar wat je nu weer gaat doen met het kinderfeestje van je kind. En heb je twee of meer kinderen, dan is het helemaal een uitdaging om steeds weer iets vernieuwends te kiezen! Maar voor het volgende feestje hoef je er niet meer over na te denken, want er zijn genoeg redenen te bedenken om te kiezen voor klimmen met een kinderfeestje!

Klimmen met een kinderfeestje is geschikt voor bijna alle leeftijden

Of je nu een enthousiaste kleuter in huis hebt of een puber, voor beiden, en voor alle leeftijden daartussen (en daarboven), is een klimmen een ontzettend leuke activiteit. Vaak zijn er in een klimpark meerdere activiteiten die je kunt ondernemen dan klimmen op grote hoogte. Zo kun je ook wat lager klimmen, zippen of zelfs trampoline springen. Dat maakt het ook geschikt voor wat jongere kinderen en voor kinderen die grote hoogtes te spannend vinden.

Grenzen verleggen in veiligheid

Een andere reden waarom klimmen met een kinderfeestje een goed idee is, is dat een klimpark kinderen ontzettend stimuleert om hun grenzen te verleggen. Doordat ze andere kinderen op grotere hoogtes zien klimmen, worden ze geprikkeld om het zelf ook eens te proberen. En als het dan lukt, geeft dat zelfvertrouwen! Doordat in deze parken altijd heel veel aandacht is voor een ieders veiligheid, kan er ook veilig geëxperimenteerd worden met dingen waarvan je dacht dat je ze niet zou durven.

Maak gebruik van één van de arrangementen

In Rotterdam bevindt zich het grootste klimpark van Nederland, met ontzettend veel faciliteiten. Zo kun je daar klimmen op grote hoogtes, op minder grote hoogtes, je kunt er zippen en je kunt er trampoline springen. En een goede reden om hier met een kinderfeestje naartoe te gaan, is dat er gekozen kan worden uit verschillende arrangementen. Iets te drinken en iets lekkers is altijd inbegrepen bij een kinderfeestje en daarnaast is er nog de mogelijkheid om dit aan te vullen met frietjes en een snack.

De extra’s van Adventure City in Rotterdam

Naast de eerder genoemde klimmogelijkheden bij dit klimpark in Rotterdam, is er nog meer te beleven. Bijvoorbeeld de Freefall, waarbij je van 10 meter naar beneden springt (gezekerd, dat wel). Ook is er een buizenstelsel gemaakt waardoor je je een weg naar buiten moet zoeken. Erg geschikt voor wat jongere kinderen.  Ook is er voor de jongere klimmers Kids&Fun, waarbij kinderen gezekerd heel gemakkelijk zelfstandig een parcours kunnen afleggen.

Meer weten? Ga naar de website van adventure city.