donderdag, september 19, 2024
HomeAlgemeenWat er komt kijken bij de functie ontslagrecht jurist?

Wat er komt kijken bij de functie ontslagrecht jurist?

Een jurist ontslagrecht krijgt over het algemeen veel te maken met vaststellingsovereenkomsten. Dit is een oplossing die in veel situaties door een werkgever wordt aangeboden. Vooral een vaststellingsovereenkomst bij ziekte. Het is namelijk belangrijk dat er op een juiste manier een einde wordt gemaakt aan het dienstverband. De hoofdregel geldt dat er een opzegverbod geldt tijdens ziekte. Dit betekent dat een werkgever een werknemer niet zomaar kan ontslaan tijdens ziekte. Echter, een vatstellingsovereenkomst bij ziekte is wel altijd mogelijk. Het staat een werkgever vrij om een vaststellingsovereenkomst bij ziekte aan te bieden en het is aan de werknemer om hier wel of niet mee akkoord te gaan. 

Wanneer is het aantrekkelijk voor de werknemer om akkoord te gaan?

Het is voor een werknemer belangrijk om en jurist ontslagrecht in te schakelen bij het ontvangen van een vaststellingsovereenkomst bij ziekte. Het is niet altijd in het voordeel van de werknemer om hiermee akkoord te gaan. Dit hangt van verschillende aspecten af. Een werkgever is gedurende ziekte verplicht om het salaris door te betalen. Het is een ander verhaal als de werknemer ziek thuis zit door een arbeidsconflict. Dan is het wellicht een betere oplossing om weg te gaan bij de werkgever. Dit kan een jurist ontslagrecht goed voor u uitzoeken en u hierbij adviseren. Het is van groot belang dat een werknemer bij het ontvangen van een vaststellingsovereenkomst bij ziekte niet direct tot ondertekening overgaat. Naast het feit dat het tijdens ziekte altijd de vraag is of het in het voordeel van de werknemer is, zijn er nog veel meer juridische punten die moeten kloppen in een vaststellingsovereenkomst bij ziekte.

Is er sprake van een arbeidsconflict?

Het komt in de praktijk veel voor en ontslagrecht juristen krijgen vaak te maken met een situatie waarin er sprake is van een arbeidsconflict. Een werkgever biedt een vaststellingsovereenkomst bij ziekte aan de werknemer. De werknemer is al enige tijd ziekgemeld en er is geen perspectief dat het arbeidsconflict zal worden opgelost, dan is een vaststellingsovereenkomst bij ziekte een prima manier om een einde te maken aan het dienstverband. Voor beide partijen is dit wellicht de meest geschikte oplossing. Een werkgever kan de werknemer wettelijk gezien niet ontslaan tijdens ziekte. In de praktijk wordt er voorafgaand ook wel een mediation-traject gestart om te kijken of het conflict kan worden opgelost. Helaas lukt het niet altijd om dit op te lossen, waardoor de werknemer ziek gemeld blijft. 

Een vaststellingsovereenkomst bij ziekte

De werkgever mag een vaststellingsovereenkomst bij ziekte aanbieden. Dit is wettelijk gezien toegestaan. Het is aan de werknemer om wel of niet akkoord te gaan. Het advies is altijd om de vaststellingsovereenkomst bij ziekte eerst te laten controleren door een jurist ontslagrecht. Er kunnen fouten staan in de vaststellingsovereenkomst bij ziekte. Een ervaren jurist ontslagrecht is hierin gespecialiseerd en weet wat er juridische gezien in hoort te staan en wat er wel of niet klopt. In de praktijk komt het helaas toch nog voor dat de vaststellingsovereenkomst bij ziekte niet wordt gecontroleerd.

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs