zaterdag, juni 22, 2024
HomeLifestyleVakantiesEen dagje op pad

Een dagje op pad

Is het weekend en zou je er wel op uit willen met je gezin? In dat geval zijn er vele leuke activiteiten te bedenken. Maak er bijvoorbeeld een actieve dag van met de kano of beleef de Veluwe vanaf de fiets. Zo zijn er nog veel meer uitjes te noemen. Deze blog biedt je inspiratie voor je volgende gezellige dag weg met je familie. Lees dan ook gauw verder. 

Giethoorn verkennen met de kano

Het dorp Giethoorn staat bekend om zijn vele boogbruggetjes over het water. Je zou bijna kunnen spreken over een sprookjesachtig dorp door de vele, kleine waterwegen. Het is dan ook leuk om Giethoorn te verkennen vanaf het water. Doe dit met de kano! Vaar samen met je gezin door Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hier bewonder je de schoonheid van de natuurlijke omgeving en kun je op verschillende plekken aanleggen met je kano. Dat biedt de mogelijkheid voor een gezellige picknick. Een actief dagje uit waarop je ook nog eens het prachtige Giethoorn ontdekt! 

De avonturier in een klimbos uithangen

Ben je iemand die wel van actie houdt? Ga dan naar een klimbos. Middenin de natuur kun je met je hele gezin van boom naar boom klauteren. Je kunt kiezen voor verschillende klimniveaus, dus iedereen kan pret beleven. Natuurlijk zou het een mooie afsluiter zijn als je na het klimmen samen nog even een hapje eet in een landhuis in de buurt. 

Fietsen door Nationaal Park De Hoge Veluwe

Houd jij van buiten zijn in de natuur? En denkt je gezin er ook zo over? Beleef dan samen de prachtige fietsroutes in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit is een natuurgebied in het hart van Nederland. Je fietst tussen de mooie herfstkleuren, door stuifzand en onderweg kun je bij vele bankjes even een pauze inlassen. Een groot voordeel van een fietstour door dit nationale park is dat je kosteloos gebruik mag maken van de Witte Fietsen. Natuurlijk is het ook mogelijk om met je eigen fiets het park te betreden. Dat is natuurlijk handig wanneer je ook een kinderfiets mee moet nemen.

Historische puzzeltocht

Houd jij wel van een spelletje? En ben je altijd wel benieuwd naar de geschiedenis van steden? Deze twee interesses kun je combineren tijdens een leuk dagje uit. Er zijn tegenwoordig steeds meer organisaties die een wandelroute aanbieden door diverse stadscentra die je kennis laten maken met de geschiedenis. Het leuke aan de wandeltochten is dat je ook raadsels moet oplossen. 

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs