zaterdag, juli 20, 2024
HomeLifestyleGezondheidVerbeter je gezondheid door middel van supplementen

Verbeter je gezondheid door middel van supplementen

Veel mensen zijn tegenwoordig actief bezig met hun leefstijl. Een bewuste leefstijl moet bij je passen én moet een manier van leven zijn waar jij je goed bij voelt. Je zou bijvoorbeeld gezonder kunnen eten en erop kunnen letten of je wel je dagelijkse vitamines en mineralen binnenkrijgt. Met gezonde voeding verbeter je niet alleen je fysieke maar ook je mentale gezondheid, en wie wil dat nou niet?! Al jarenlang gebruiken mensen graag supplementen en kruiden als toevoeging op hun dagelijkse gezonde voeding. Bijvoorbeeld omdat het ze nét niet lukt om met hun eetkeuzes alle benodigde vitamines binnen te krijgen. In zo’n geval kunnen supplementen uitkomst bieden. Ook wanneer mensen last hebben van kwaaltjes, kunnen kruiden en andere producten hen helpen om deze te verminderen óf zelfs te laten verdwijnen. Ook al is de werking van deze supplementen nooit wetenschappelijk vastgesteld in onderzoek, tóch hebben veel mensen baat bij het gebruiken van dergelijke producten.

Ashwagandha supplement bij stress

Ashwagandha is een kruid en wordt gezien als een adaptogeen. Deze hebben als eigenschap dat ze een positieve invloed zouden kunnen uitoefenen op zowel het lichaam als de geest. Veel mensen kopen het supplement dan ook wanneer ze zich bevinden in een periode van stress. Ook wordt het veel gebruikt om beter te kunnen slapen en om de algehele gemoedstoestand te verbeteren. Wanneer je besluit dit supplement te gaan gebruiken is het belangrijk dat je het product bij een betrouwbare verkoper koopt. Dit product wordt door veel verschillende partijen aangeboden en de kwaliteit ervan kent grote verschillen. Zo is het belangrijk dat er goed wordt gekeken naar het moment waarop de Ashwagandha wortels worden geoogst. Daarnaast moeten er geen schadelijke oplosmiddelen gebruikt zijn bij het extractieproces. Het belangrijkste is dat het Ashwagandha extract eerst wordt getest op ongewenste stoffen en zuiverheid. Tenslotte is het fijn als er gecontroleerd is of de Ashwagandha wel genoeg actieve stoffen bezit zodat het echt helpt. Bevind jij je in een stressvolle periode? Dan is dit misschien wel hét product voor jou!

Shilajit bij meerdere ongemakken

Shilajit, ook wel mumijo of asphaltum genoemd, is een bruin tot zwarte teerachtige substantie die onder meer te vinden is in de heilige bergen van Nepal en Centraal-Azië. Shilajit staat erom bekend de urinewegen te ondersteunen, goed te zijn voor het libido van man en vrouw en het zou de vrouw kunnen ondersteunen bij menstruatieklachten. Ook speelt het een rol bij de vetstofwisseling en kan het bijdragen aan een normaal gewicht. Tenslotte is het goed voor je hersenen en dan vooral voor je geheugen. De moeite waard om eens te proberen of het voor jou werkt!

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs