Veel mensen kampen met vervelende slaapproblemen waar ze soms al jaren mee rondlopen, velen raken er zelfs zo erg aan gewend dat het onderdeel wordt van hun levensstijl. Slapeloosheid is een veel voorkomend probleem, wanneer je slecht in slaap kunt vallen, ‘s nachts meerdere keren wakker wordt of erg vroeg wakker worden. Door een slecht slaap ritme kun je overdag erg chagrijnig zijn of vermoeid zijn waardoor een dag erg ellendig aan kan voelen. Slapeloosheid kan door veel verschillende factoren ontstaan, maar de meest voorkomende oorzaak is stress, vaak blijf je met stress veel in je hoofd doorgaan met piekeren. Ook lichamelijke klachten kunnen erg meehelpen aan een slechte nachtrust of wanneer je veel op een scherm kijkt of koffie drinkt voor het slapen gaan zul je zien dat je moeizamer in slaap kunt vallen.
Hoe ziet een normale nachtrust eruit?
Omdat slaap erg belangrijk is voor je gezondheid is het essentieel om een volle nachtrust te krijgen, de meeste mensen slapen acht uur. Toch zijn er zat mensen die zes of zelfs wel tien uur slapen nodig hebben om te kunnen functioneren. Ook is het normaal om er ongeveer tien tot twintig minuten over te doen om in slaap te komen, dit kan nog wel eens moeilijk zijn. Als je veel aan het piekeren bent over een intense dag die je achter de rug hebt of je ziet tegen een bepaald moment op kan dit er ook voor zorgen dat je moeilijker rust kunt vinden. Toch zijn er bepaalde middeltjes die kunnen helpen zodat jij als nog een volle nacht rust kunt krijgen. Kijk eens naar bepaalde supplementen zoals wietolie kopen. Supplementen zoals CBD olie 5 kan je erg rustig maken in je hoofd, met of zonder THC.
Een dagboek bijhouden voor je slaap
Als je merkt dat je vaker last hebt van slaapproblemen kun je ook proberen om een boekje bij te houden waarin je iedere dag opschrijft hoe de nacht verliep. Zo krijg je een beetje inzicht en kun je proberen te achterhalen waar je eventueel de mist in gaat. Je kunt gaan opschrijven hoe lang je hebt geslapen, hoe vaak je bent wakker geworden en wat je dacht toen je wakker werd. Misschien ook hoe lang je wakker bent gebleven als je je dit nog kunt herinneren. Maar ook dutjes overdag moet je niet vergeten mee te tellen, ook deze kunnen invloed hebben op je nachtelijke rust. Naast je slaapritme is het ook slim om op te schrijven waar je zoal mee zit.