zaterdag, juni 22, 2024
HomeLifestyleGezondheidLuiers kopen voor je baby

Luiers kopen voor je baby

Is er een baby op komst? Gefeliciteerd, maar je moet natuurlijk voor de eerste keer luiers kopen voor je baby. Het kopen van luiers is ingewikkeld en dit komt door de enorme keuze aan luiers. Je hebt veel verschillende merken, maten en varianten waar je een keuze uit moet maken. Je hebt goedkope luiers, maar ook pampers baby dry met diverse voordelen. Luiers kunnen behoorlijk veel geld kosten en je hebt minimaal 70 luiers per week nodig. Het is daarom van groot belang dat je de juiste luiers koopt voor het kind. De baby moet namelijk de luiers dragen en dit betekent dat ze ook fijn moeten zitten. Er zijn dus diverse zaken waar je rekening mee wilt houden als je van plan bent om luiers te kopen. Waar moet je op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Waar moet je op letten?

Bij het kopen van luiers moet je op verschillende dingen goed op letten. Ten eerste de maat, want je wilt natuurlijk dat de luier comfortabel zit bij het kind. De luier moet namelijk goed zitten om de beentjes, buikje, en billetjes. Veel ouders verkopen de verkeerde maat en dit kan vervelend zijn voor de baby. Zo kan de baby zich slecht bewegen in een te krappe luier en kan dit zorgen voor huidirritaties. Je kunt de maat van de luier afleiden van het gewicht van de baby. Je kunt beter een te grote luier kopen dan een te kleine luier. Daarnaast moet je kijken naar het absorptievermogen van de luier. Sommige luiers absorberen niet goed genoeg en dit kan ook zorgen voor irritaties. 

Zorg er ook voor dat je altijd genoeg luiers in huis hebt voor de verzorging van je baby. Je hebt gemiddeld 70 luiers per week nodig en het is niet handig als je zonder komt te zitten. Als je de luiers online besteld, is het ook mogelijk om een automatische bestelling door te voeren.

Vochtindicator

Bij pasgeboren baby’s kan het ook handig zijn om een luier aan te schaffen met een vochtindicator. Het is soms moeilijk om te zien of een baby geplast heeft en met een vochtindicator is dit juist eenvoudig. Op deze manier zie je namelijk precies of de baby een nieuwe luier nodig heeft of niet. De meeste luiers met een vochtindicator hebben ook een extra laagje wat meer vocht kan absorberen.

 

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs