Hulp bij het kiezen van een stropdas

0
493

Er zijn ontzettend veel soorten stropdassen te verkrijgen. Welke kleur, dikte of print je ook wilt, je zult er zeker een vinden! Dit maakt het echter erg lastig om de juiste stropdas te kiezen voor een outfit, omdat er zoveel keuze is. Daar willen we je dan ook graag bij helpen. Als jij dus hulp nodig hebt bij het kiezen van een stropdas, dan is deze blog perfect voor jou!

Hoe dik moet de stropdas zijn?

Als allereerst is het belangrijk om de juiste dikte voor de stropdas te kiezen. Hierbij moet je kijken naar hoe wijd de boord van het overhemd is en hoe de colbert gesneden is. Brede boorden hebben vervolgens ook een bredere stropdas nodig met een dikke knoop. Je kunt eventueel een dubbele knoop leggen om dit effect te krijgen. Tegelijkertijd hebben smalle boorden ook smalle stropdassen nodig met een dunne knoop.

Voor welke situatie?

Vervolgens moet je kijken naar de situatie waar je de stropdas voor nodig hebt. Als je de aandacht wilt pakken dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een hoog contrast. Dit houdt dus in dat de stropdas redelijk goed opvalt ten opzichte van het pak. Dit kun je eventueel met kleuren doen, of door een groot verschil in licht en donker te creëren. Daarnaast is het handig om voor zakelijke evenementen een neutrale kleur stropdas te kiezen. Voor evenementen waar alles niet te serieus genomen wordt kun je kiezen voor een stropdas met een leuk printje.

Welke kleur stropdas?

We hebben een aantal populaire pakken voor je verzameld met de perfecte kleur stropdas die daar bij past. Zo is het een goed idee om bij een antraciet pak te gaan voor een donkerblauwe kleur stropdas met een lichtblauw overhemd. Je kunt er ook voor wat meer gewaagde kleuren te kiezen, maar dan is het belangrijk dat het overhemd past bij de stropdas. Als je bijvoorbeeld bij het antraciet pak een donkerpaarse stropdas neemt, dan is het belangrijk dat het overhemd lichtpaars is. Een blauw pak vraagt daarnaast om een donkerrode stropdas. Draag hieronder een lichtblauw overhemd en zo krijg je een erg formele en sterke uitstraling. Bij een bruin pak is het een beter idee om een wit overhemd met de donkerrode stropdas te nemen. Bij bruine pakken passen bovendien ook goudkleurige stropdassen als de situatie om een gewaagdere uitstraling vraagt. Als je het nog steeds lastig vindt om een stropdas te combineren met een pak, ga dan voor een zwart pak. Je kunt hierbij eigenlijk alle kleuren combineren. Zorg dan wel weer voor een matchend overhemd.