De verschillen tussen een normale pc en een game pc

0
513

Voor gamers is het niet te missen om een game pc te hebben. De game pc zorgt er namelijk voor dat gamers de vetste spellen kunnen spelen zonder moeite! Er zitten dan ook grote verschillen tussen een normale pc en een game pc. Daar willen we je in deze blog wat meer over vertellen. Wil jij dus meer weten over de verschillen van deze twee computers? Lees dan deze blog!

De processor

De snelheid van de pc heeft voor een groot deel te maken met de processor van de pc. Hoe hoger de rekenkracht van de processor is, hoe sneller de computer draait. Als je een game speelt wil je natuurlijk dat het goed en snel werkt. Daarom maken veel gamers ook gebruik van een i7 processor. Deze is namelijk ontzettend snel en ideaal voor games. Normale computers maken meestal gebruik van een i5 processor die dus een stuk langzamer is. Daarom kunnen veel games niet op deze pc’s worden gespeeld en daarom schakelen veel gamers over op een game pc! Op die manier kun je dus het spel zo goed mogelijk laten werken waardoor je er optimaal van kunt genieten.

De videokaart

De snelheid van de pc kan zo optimaal mogelijk zijn, maar als de videokaart niet snel genoeg dan ben je nog steeds ver weg van huis. De videokaart heeft namelijk alles te maken met het beeld van de computer. Je hebt voor een game computer minimaal 30 of 60 fps nodig. Als de fps lager is dan dat dan zul je merken dat het beeld hapert. Dit is natuurlijk nadelig voor de game ervaring. Daarnaast vergen bepaalde spellen ook meer van de computer en daarom moet de videokaart hier tegen bestand zijn. Als je een game computer hebt dan wil je natuurlijk ook dat het beeld zo goed mogelijk is. Daar is dus de videokaart erg belangrijk voor.

Hoe de pc eruit ziet

Ook ziet de game pc er een stuk spectaculairder uit dan een normale computer. Een normale computer ziet er namelijk erg saai uit. Vaak zijn ze grijs of zwart en niet al te mooi. Een game pc ziet er echter super gaaf uit! Vaak zit er namelijk een raampje in met lichtgevende onderdelen. Je kunt dus letterlijk in de pc kijken! Het is dus een mooie toevoeging aan je set-up en het ziet er helemaal niet afleidend uit. Bij luxe game computers kun je de lampjes zelfs van kleuren laten veranderen. Veel mensen kiezen daarom ook een game pc voor de mooie uitstraling van de computer.