zondag, april 14, 2024
HomeFinancieelWaarom een auto delen?

Waarom een auto delen?

Een auto delen is steeds populairder geworden. Helemaal de afgelopen jaren in grote steden als Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Het is helemaal hip, en dat heeft ook zo zijn redenen. Jij moet dit eigenlijk ook gaan doen, want anders snijd je jezelf in de vingers. Waarom? Dat krijg je hier allemaal uitgelegd, maar ook hoe het is om een auto te delen ten opzichte van leasen. Lees vooral verder als je jezelf geld en tijd wil besparen!

Kosten

Het is net al even genoemd, maar de kosten zijn voor veel mensen de grootste aanleiding om te kiezen voor een auto delen. Zakelijk auto huren is in veel opzichten heel voordelig. Een auto staat vaak stil. Vaker dan dat je er mee rijdt. Dit is natuurlijk heel zonde, en kost je veel geld. Als je dit geld wil besparen, kun je dit dan ook makkelijk doen door een auto te delen en dus een auto te huren. Helemaal zakelijk zitten hier de nodige voordelen aan verbonden. De kosten van een auto bestaan natuurlijk niet alleen uit de aanschafprijs, maar ook uit wegenbelasting, bijtelling en verzekering. Dit deel je allemaal wanneer je kiest voor een auto delen. Bij het zakelijk leasen zzp draai je hier zelf helemaal voor op. Zonde en onnodig dus!

Tijd

Het kost je daarnaast erg veel tijd om een auto zakelijk te rijden in de vorm van een leaseregeling. Je moet je tankbonnetjes bewaren, registreren en verwerken in je administratie. Je moet verzekeringskosten apart houden van je maandelijkse kosten en deze verwerken. Je moet je kilometers bijhouden die je zakelijk rijdt en je kilometers die je privé houdt hier van scheiden. Het is heel veel werk. Werk dat eigenlijk niet nodig is. 

Milieu

De meeste mensen willen maar al te graag een steentje bijdragen aan het milieu en dan vooral om klimaatverandering tegen te gaan. Heel begrijpelijk, als je dat wil doen moet je die kans dan ook vooral met beide handen aangrijpen. Je kunt dit dan ook erg goed doen met het delen van een auto. Je moet er dan echter wel even achter begrijpen. De winst van het delen van een auto wat betreft het klimaat zit hem niet in de uitstoot. Je rijdt nog steeds met een auto. De winst zit hem wel in het feit dat er minder auto’s zullen rijden en er dus ook veel minder auto’s gemaakt zullen hoeven worden.

 

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs