maandag, mei 20, 2024
HomeZakelijkLivestream: we kunnen niet meer zonder

Livestream: we kunnen niet meer zonder

De coronacrisis heeft de afgelopen twee jaar onze wereld op zijn kop gezet. Het veroorzaakte uiteraard een hoop ellende, maar er zijn ook een aantal goede dingen uit voortgekomen die we hopelijk blijven vasthouden. De technische ontwikkelingen volgden noodgedwongen op elkaar omdat we met z’n allen thuis moesten blijven en dat heeft als gevolg dat we nu veel meer kunnen dan we voor mogelijk hielden. Thuiswerken werd natuurlijk de manier van werken voor wie dat kon. We gingen massaal aan de slag met Teams en Zoom om maar te kunnen blijven vergaderen en overleggen. Voordeel van online vergaderen was dat het efficiënter ging en we hielden veel meer tijd over. Artiesten zaten ook thuis en dat was voor hun fans even balen. Bovendien: waar konden we nu ontspannen? Gelukkig werd daar snel wat op gevonden: de livestream van concerten, congressen, webinars, talkshows en andere grotere sociale gebeurtenissen konden via het live streamen van het concert of de show toch plaatsvinden. Zo kon je thuis genieten van de muziek van je favoriete artiest of zelfs shows bijwonen. De livestream is inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het leidt een actief bestaan naast televisie en YouTube en veel mensen kijken live mee met allerlei gebeurtenissen.

Livestream: doe het zelf

Als ondernemer of artiest kun je zelf ook een livestream maken bijvoorbeeld door een bepaald onderwerp te bespreken in een webinar of om een congres te organiseren. Nog steeds zijn veel mensen niet in staat grote evenementen bij te wonen door bijvoorbeeld een kwetsbare gezondheid en dus kan het de moeite lonen om op deze manier jouw boodschap onder de aandacht te brengen. Maar daar heb je wel de nodige apparatuur voor nodig en zo’n investering is niet altijd handig. Gelukkig kun je een livestream studio makkelijk huren. Je hebt dan alle professionele apparatuur tot je beschikking waardoor je een mooie livestream kan neerzetten. De verhuurder zal met jou je wensen bespreken en zo komen jullie tot een professionele uitzending. De inhoud kun je natuurlijk helemaal zelf vormgeven.

Gewoon doen

Een livestream behoort inmiddels tot de vaste manieren van communiceren met je achterban of dat nu klanten zijn of fans. Het is een effectieve manier van je boodschap overbrengen naar vele mensen tegelijk. De livestream is nu niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Dus zoek je nog naar mogelijkheden om jezelf te laten zien? Overweeg de livestream, je bereikt er velen mee.

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs