woensdag, december 6, 2023
HomeAlgemeenEen laptop kopen

Een laptop kopen

Tegenwoordig heeft iedereen wel een laptop. Als student gebruik je er een in de collegezalen en op kantoor is een laptop nodig voor al het te verrichten werk. Over het algemeen gaan laptops zeer lang mee. Daarom is het ook goed om na te denken over welke laptop je de komende jaren wilt gebruiken. Er zijn verschillende merken waaruit je kunt kiezen. Het allerbelangrijkste waar je naar moet kijken voor het daadwerkelijk kopen van een laptop, zijn de specifieke eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de processor, accucapaciteit en het werkgeheugen.

Processor en werkgeheugen

Als je een laptop koopt, is het goed om eerst te kijken naar de kwaliteit van de processor. Dit is een onderdeel dat de snelheid van een laptop bepaalt. De meeste bekende merken bieden een standaard processor aan. Zodra je een snellere laptop wenst, moet je voor duurdere modellen kiezen. Let ook op het werkgeheugen van je laptop. Hierbij gaat het om hoeveel gigabytes een laptop kan opslaan. Hoe meer opslagruimte, des te meer bestanden je op je laptop kunt laten staan. 

Laptop accu

Het handige aan een laptop is dat je hem overal naartoe kan meenemen. Ben je van plan om je laptop te gebruiken in collegezalen of om te werken vanuit een café? In dat geval is het goed om te letten op de accucapaciteit. De accu van een laptop bepaalt hoe lang je erop kunt werken zonder hem op te laden met je adapter. Normaalgesproken wordt de accucapaciteit uitgedrukt in uren. Toch moet je niet honderd procent vertrouwen op de accu-indicatie. De accucapaciteit hangt ook af van wat je op je laptop doet. Schrijf je enkel verslagen in Word, dan gaat de laptop minder snel leeg. Alleen als je bijvoorbeeld video’s bewerkt, is dit anders. Dat kost uiteraard meer energie. 

Refurbished kopen

Heb jij een beperkt budget? In dat geval is het een aanrader om voor een refurbished laptop te gaan. Dit is een laptop die in feite niet meer splinternieuw is, maar wel nog werkt alsof je hem net in de winkel hebt gekocht. Het gaat dus eigenlijk om een tweedehands laptop, maar dan zijn de onderdelen die niet meer optimaal werkten, vervangen met nieuwe onderdelen. Op die manier heb je amper door dat je laptop al eens gebruikt is. Het allergrootste voordeel aan bijvoorbeeld acer of dell refurbished laptops, is dat deze veel minder kosten dan de nieuwe modellen. Je bespaart zo de helft op de originele aankoopprijs. Die geldbesparing is natuurlijk van harte welkom. 

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs