zaterdag, juli 20, 2024
HomeLifestyleVakantiesIn een bootje door de grachten

In een bootje door de grachten

Amsterdam. Onze hoofdstad lonkt weer na twee jaar van Corona perikelen. We mogen weer op stap en we maken daar allemaal gretig gebruik van. En natuurlijk staat een reisje naar Amsterdam op onze wensenlijst. Want daar is en blijft het onverminderd goed toeven. Wat te denken van alle winkelmogelijkheden. Alle beroemde ketens vindt je in de stad, maar natuurlijk ook heel veel exclusieve en bijzondere winkeltjes. En aan de hongerige toerist is natuurlijk ook gedacht want er zijn talloze heerlijke eetgelegenheden van eenvoudig tot enorm luxe. En alle terrasjes aan de grachten zijn natuurlijk onweerstaanbaar. Ga je liever iets cultureels doen dan is Amsterdam natuurlijk ook the place to be met veel verschillende musea en theaters. Maar wat je ook gaat doen in Amsterdam, er is een absolute must: varen door de grachten. Want dat biedt een unieke kijk op de stad en is bovendien gewoon heel leuk om te doen. Natuurlijk kan het zijn dat een tripje met een standaard rondvaartboor je tegen staat. In dat geval is een bootje huren in Amsterdam de oplossing.

Een bootje huren in Amsterdam

Een bootje huren in Amsterdam is een goede optie als je met een klein gezelschap van maximaal zes personen de stad wil ontdekken. Of gewoon lekker rustig romantisch met z’n tweeën. Je kunt een lekkere picknickmand meenemen en je kunt natuurlijk varen waar je maar naar toe wilt, mits je geen regels overtreedt natuurlijk. Natuurlijk zijn de hoogtepunten van een grachtentocht ook met het gehuurde bootje in ieder geval bereikbaar. Denk aan de Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en Singel. Je mag zelfs naar de Amstel varen. Maar let op: er zijn ook waterwegen waar je niet mag komen zoals Kostverlorenvaart, Nieuwe Herengracht, Nieuwe Meer en het IJ. Dat mag de pret niet drukken want er zijn genoeg mooie routes om te varen.

Maak het je makkelijk

Een bootje huren in Amsterdam is zo geregeld. De opstapplaats is makkelijk te bereiken met de fiets of het OV. Je kunt kiezen uit een open bootje of een half overdekt bootje. Maar mocht het weer echt heel slecht zijn dan kun je de geboekte datum kosteloos verzetten. Kortom, een bootje huren in Amsterdam is leuk en je kunt op je gemak de stad van een hele andere kant bekijken. Het zelf varen en zelf bepalen waar je naartoe gaat, geeft je een gevoel van vrijheid. Dus breng je een bezoek aan Amsterdam: huur een bootje.

 

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs