zaterdag, juli 20, 2024
HomeLifestyleModeDe etiquette rondom een trouwpak

De etiquette rondom een trouwpak

Trouwen is iets waar veel mensen hun leven lang van dromen. Als de dag dan eindelijk daar is, wil je natuurlijk ook dat alles perfect er uit ziet en tot in de puntjes is geregeld. De bruiloft zelf is waarschijnlijk een van de mooiste dagen van je leven, maar de maanden naar de bruiloft toe kunnen erg stressvol zijn. Voor zo’n groot en belangrijk feest moet natuurlijk alles tot in de puntjes geregeld worden en zijn er een heleboel beslissingen die je als bruidspaar moet maken. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van je bruiloft, het eten dat je wilt serveren en natuurlijk de bruidsjurk van de vrouw en het trouwpak van de man. Gelukkig bestaan er voor dit laatste bepaalde etiquettes waar je je aan moet houden. In dit artikel vertellen we je meer over de etiquettes rondom een trouwpak.

De vrouw bepaalt

Wat lekker makkelijk is voor de man, is dat de vrouw bepaalt. Het is namelijk zo dat je trouwpak moet matchen bij de bruidsjurk van de vrouw. Dit betekent niet dat je pak helemaal wit moet zijn, maar een pak kan wel op andere manieren matchen bij de trouwjurk. Als je bijvoorbeeld een klassieke jurk hebt, heb je hiervoor een ander trouwpak nodig dan bij een meer bohemian jurk. Meestal wilt de bruid dat haar trouwjurk geheim blijft voor de man. In dit geval kun je vaak van de bruidsmodezaak een stukje van de stof van je jurk meenemen. Zo kan de man zijn pak hier op aanpassen.

Middelpunt van de aandacht

Als man ben je natuurlijk als enige in trouwpak, maar je bent zeker niet de enige die een pak aan heeft. Alle andere mannen dragen op je bruiloft ook een pak of een smoking. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat iedereen in één oogopslag kan zien wie de bruidegom is. Daarom moet je pak opvallen in vergelijking met die van je andere gasten. Dit kun je doen door een pak in een leuke kleur te dragen of door bepaalde accessoires aan je pak toe te voegen.

Een maatpak

Veel bruidegommen kiezen ervoor om een maatpak aan te doen tijdens hun bruiloft. Dit heeft voor veel mannen de voorkeur, omdat ze dan echt alle zelf kunnen bepalen aan hun trouwpak. In tegenstelling tot een smoking of een rokkostuum, zitten er bij een maatpak niet bepaalde regels aan etiquettes aan vast waar de man zich aan moet houden. Een ander groot voordeel is dat een maatpak na de bruiloft ook nog gedragen kan worden. Dit is natuurlijk erg fijn, omdat je erg veel geld uitgeeft aan zo’n pak.

 

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs