zondag, april 14, 2024
HomeAlgemeenOnstabiele pallets met schuivende lading? Zo opgelost!

Onstabiele pallets met schuivende lading? Zo opgelost!

Wanneer je als bedrijf veel werkt met pallets en het vervoeren van lading, weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je lading goed vast te zetten. Zo voorkom je schuivende lading die kan zorgen voor problemen bij de verplaatsing ervan. Ook maak je veel onnodige kosten wanneer de lading beschadigd is geraakt. Wil jij hier verandering in brengen en voortaan een hoop tijd én geld besparen? Dan is dit de blogpost voor jou!

Verschillende typen omsnoeringsband

Kunststof omsnoeringsbanden is onmisbaar wanneer je werkt met pallets. Je hebt deze banden in verschillende soorten en maten. Omsnoeringsband is één van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen. Je pakt er je dozen of pallets stevig mee in en dit alles op een snelle en relatief voordelige manier. Mits, je het goede type omsnoeringsband gebruikt voor jouw soort lading. De meest voorkomende type banden zijn Polypropyleenband (PP band), polyesterband, PET band en tot slot staalband. Maar wanneer gebruik je welke?

Welke band heb ik nodig?

PP band is de meest voorkomende variant. Dit type band is ideaal voor losse pakketten en lichtere pallets. Je kunt er gemakkelijk handmatig als machinaal mee werken en het is heerlijk lichtgewicht. Daarnaast is dit type band ook relatief voordelig. Vandaar dat de meeste mensen, wanneer de lading het toestaat, voor PP band gaan. Heb jij een zwaardere lading, dan kun je kijken naar polyesterband. Dit type band is net even een stukje steviger. Het is de verzamelnaam van textielband en composietband. Beide zijn zeer elastisch, vochtbestendig en ongevoelig voor verschillen in temperatuur. Daarnaast zijn ze erg flexibel en dit is zeer handig voor mensen die het materiaal handmatig moeten bevestigen. Composietband is nog net iets steviger dan textielband, dit komt door de extra coating.

Heb jij te maken met zeer zware lading? Dan is PET band misschien dé oplossing voor jou! Dit is tegenwoordig de vervanger van staalband. Het is net als staalband van zeer sterke kwaliteit, maar kan wel nog mee rekken. Hierdoor is dit type band beter tegen schokken bestand. Daarnaast is het materiaal een stuk milieuvriendelijker doordat het is gemaakt van gerecyclede PET flessen. Heb jij zeer zware lading niet rekt of krimpt? Dan kun je ook voor staalband gaan.

Zo maak je je lading nog stabieler

Het juiste type omsnoeringsband maakt al een hoop verschil! Wil jij daarnaast jouw lading nog steviger inpakken? Er zijn nog veel meer andere producten die je kunnen verzekeren van een lading die te allen tijde goed vastzit. Denk aan het gebruik van de juiste zegels, gespen, hoekprofielen en nog veel meer. Voor meer informatie kun je terecht bij de experts!

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs