zaterdag, juni 22, 2024
HomeLifestyleVrije TijdWelke soort elektrische fiets past bij mij?

Welke soort elektrische fiets past bij mij?

Een elektrische fiets geeft je een soort duwtje in de rug. Je kunt het vergelijken met altijd wind mee hebben. Het enige wat je hoeft te doen is de fiets aanzetten en instellen op jouw gewenste ondersteuning. Als je lichamelijke klachten hebt wil je waarschijnlijk wat meer ondersteuning hebben dan wanneer je de elektrische fiets alleen gebruikt om sneller van a naar b te komen. Het is allemaal mogelijk. De meeste elektrische fietsen ondersteunen je tot en met 25 kilometer per uur, daarboven zul je alles zelf moeten doen. Als je toch wat sneller wilt dan kun je een speed pedelecs aanschaffen. Deze mogen tot 45 kilometer per uur. Het is dan wel verplicht om een helm te dragen. Doordat de elektrische fiets de laatste jaren zo populair is geworden heb je veel verschillende soorten elektrische fietsen. We gaan er een aantal bij langs.

Elektrische transportfiets

De elektrische transportfiets kun je herkennen aan de draagbeugel aan de voorkant van de fiets. Indien gewenst kun je er een mandje op laten zetten. De transportfiets is een slimme keuze voor mensen die regelmatig spullen per fiets moeten vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan een moeder die elke dag haar kinderen met de fiets naar school brengt en vervolgens op de terugweg boodschappen gaat doen. Of een middelbare scholier die meer dan 10 kilometer moet fietsen om thuis te komen en een zware tas vol studieboeken met meeslepen. Voor deze mensen is de elektrische transportfiets het meest geschikt.

Elektrische bakfiets

Je ziet vaak dat jonge ouders een elektrische bakfiets kopen als de kinderen nog te jong zijn om zelf te fietsen. Je wil besparen op brandstofkosten dus de kinderen naar school brengen met de auto is geen optie. In dit geval is een elektrische bakfiets de beste keuze. Vaak is er in de bakfiets ruimte voor 1-3 kinderen. Als de moeder (of vader) besluit om gelijk na het brengen van de kinderen boodschappen te gaan doen dan is er ruimte zat. Elektrische bakfietsen bestaan in twee verschillende soorten. Je hebt elektrische bakfietsen met twee wielen, en bakfietsen met drie wielen. De fietsen met drie wielen zijn net wat lomper, maar hebben daardoor wel meer stevigheid en meer ruimte in de bak. Doordat de bakfiets een accu bevat is het niet zwaar om een bakfiets vol kinderen vooruit te trappen. Zorg wel altijd dat je de accu goed hebt opgeladen, als de accu halverwege de rit leeg is zul je wel volledig zelf al het gewicht vooruit moeten trappen.

 

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs