zaterdag, juni 22, 2024
HomeLifestyleWonenMaak het inbrekers niet te makkelijk!

Maak het inbrekers niet te makkelijk!

Vandaag de dag wordt er nog altijd veel ingebroken. Per dag maken inbrekers meer dan 100 slachtoffers in ons landje. In sommige perioden ligt dit aantal nog veel hoger. Zo neemt het aantal inbraken toe in de donkere perioden van het jaar én in de zomervakantie, wanneer veel mensen langere tijd van huis zijn.

Inbrekers zorgen niet alleen voor materiële schade, ook de mentale impact van een inbraak is groot. Er zijn vreemde mensen in jouw veilige omgeving geweest en dit zorgt bij veel mensen voor een zeer naar en angstig gevoel. Ook kan het zijn dat ze spullen met een grote emotionele waarde hebben meegenomen, waar je nog lange tijd verdriet om zult hebben. Je raadt het al wel: een inbraak kun je beter voorkomen dan genezen! Hoe je dit doet, wordt uitgelegd in deze blogpost.

Hoe beveilig je je huis?

Natuurlijk wil je in eerste instantie dat inbrekers er niet over nadenken om in jouw woning in te breken. Dit kun je bereiken door je huis zo onaantrekkelijk mogelijk voor ze te maken. Zorg ten eerste voor ramen en deuren die zijn voorzien van goede sloten. Deze zijn niet zomaar open te breken, al hebben de inbrekers nog zoveel verschillende apparaten bij zich. Laat een expert meekijken naar je huidige deuren en ramen, en kijk wat jij nog kunt verbeteren. Ook moet je ervoor zorgen dat je deuren en ramen altijd goed op slot doet. Maak hier een gewoonte van, al ga je maar even van huis.

Nog meer tips

Laat nooit zomaar ramen en deuren openstaan, al lijkt de opening nog zo klein. Veel inbrekers hebben geleerd om via de kleinste ruimten binnen te komen. Ook kunnen ze via een kleine opening iets naar binnen brengen waardoor ze je raam of deur van het slot kunnen halen. Daarnaast kun je goede verlichting aanbrengen rondom je woning. Zorg met name voor verlichting bij de voor- en achterdeur. Ga voor verlichting met een bewegingssensor. Zo word je gealarmeerd wanneer er iemand om je huis loopt. Ook is het verstandig om gebruik te maken van een outdoor camera. Ga bijvoorbeeld voor de camera dahua ip. Een camera zorgt ervoor dat inbrekers niet snel zullen inbreken. Tevens schrik je ook andere mensen met nare bedoelingen af.

Houd inbrekers voor de gek

Inbrekers kiezen voor huizen waar niemand thuis is. Wanneer jij van huis gaat, kun je het beste de inbrekers voor de gek houden. Laat verlichting en andere apparaten bijvoorbeeld aan staan. Dit is ook belangrijk om te doen wanneer je op vakantie bent. 

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs