zaterdag, juni 22, 2024
HomeLifestyleVrije TijdDe spelregels van padel

De spelregels van padel

Wanneer je voor de eerste keer gaat padellen, is het verstandig om vooraf de regels door te nemen. De sport lijkt misschien erg op tennis, maar toch zijn de spelregels bij padel heel anders. Vaak kom je er spelenderwijs wel achter hoe het werkt, maar toch is het fijn om een beetje op weg geholpen te worden. Wanneer je een padelbaan bij ThePadellers huurt, is er altijd een clubhost aanwezig die voor jou klaar staat! Zo kun je bijvoorbeeld padel in Den Bosch leren doormiddel van een padel instructeur. Vooraf een beetje inlezen kan geen kwaad. Lees daarom onderstaande tips! 

De puntentelling

De puntentelling is bij padel hetzelfde als bij tennis. Je wint de wedstrijd bij 2 gewonnen sets en je wint een set bij het winnen van 6 games. Dit moet wel met 2 games verschil zijn, anders speel je op 6-6 een tiebreak. Een tiebreak gaat tot de 7 waarbij je altijd met 2 punten verschil moet winnen. In de game tel je 15-0, 30-0, 40-0, game. Wanneer het 40-40 (deuce) staat, moet je 2 punten op rij winnen om de game te pakken. 

De service

De service wordt onderhands in het spel gebracht. Je moet de bal laten stuiteren achter de servicelijn en slaat ‘m vervolgens naar de overkant in het diagonaal gelegen servicevak. De bal moet altijd eerst in het servicevak stuiteren voordat de bal het glas of het hek raakt. Na de stuit in het vak mag de bal bij de service het glas wel raken, maar het hek niet. Wil jij het je tegenstanders extra moeilijk maken? Probeer er dan voor te zorgen dat de tweede stuit tegen het glas is. Het is dan moeilijk inschatten waar de bal gaan komen. Er is overigens wel wat training voor nodig om de bal in dat hoekje te krijgen…

De glaswanden

De glaswanden zijn in het begin vaak niet gelijk je beste vriend. Wanneer de bal het glas raakt, is het moeilijk in te schatten waar de bal vervolgens gaat komen. Wanneer je vaker speelt, ga je de wanden steeds meer onder de knie krijgen. Je mag de wanden namelijk op alle mogelijke manieren gebruiken om de bal naar de overkant te slaan.  Je moet wel even doorkrijgen wanneer en hoe je de glaswanden het best kunt gebruiken. In het begin is het even zoeken, maar je zult al snel merken dat je er beter in wordt!

Het hek

Bij de service mag de bal het hek niet raken, maar in de rally wel. Het hek aan de zijkanten maakt het spelletje een stukje moeilijker, maar ook leuker. Je kunt het hek namelijk tactisch gebruiken om het je tegenstanders lastig te maken. Wanneer de bal na de stuit het hek raakt, is het namelijk heel onvoorspelbaar wat de bal gaat doen. Hij kan alle kanten opspringen waardoor je supersnel moet reageren!

GERELATEERDE BLOGS

Populaire blogs